Опалювальний сезон у Києві під загрозою зриву


Підготовка до опалювального сезону 2009-2010 року у столиці опинилася під загрозою зриву.

Про це на прес-конференції у четвер заявив голова правління "Київенерго" Едуард Слоколовський.

"Підготовка до опалювального сезону опинилася під загрозою зриву. Через щорічні випробування, аварійні та планові ремонти, відключення газу для ТЕЦ компанія втратила понад 20 мільйонів", - сказав Соколовський.

За його словами, компанія не може дозволити собі мати боржників, які завинили мільйони гривень.

"Борг Київської міської держадміністрації станом на 1 липня 1, 239 мільярда гривень. Прем'єр дала КМДА три дні на розрахунки. Ми витримаємо цей строк, але якщо розрахунки не будуть проведені, ми будемо змушені судитися  з КМДА. Але це стане на заваді у підготовці до опалювального сезону", - сказав голова правління "Київенерго".

Він також наголосив, що держбюджет також має борг компанією.

"Однак незважаючи на всі проблеми, які є в компанії, незважаючи на те, що вона працює у збиток, компанія своєчасно і в повному обсязі виконує свої зобов'язання -  учора було заплачено 54 мільйона податку на додану вартість", - сказав Соколовський.

Він наголосив, що недосконалість законодавства призвела до того, що компанія була змушена заплатити ці кошти, незважаючи на те, що має переплату податку у 86 мільйонів.

Водночас Соколовський наголосив, що "Київенерго" буде робити все можливе, щоб забезпечити підготовку до опалювального сезону.

"Ми будемо посилювати роботу з боржниками максимально жорстко, з дотримання усіх норм діючого законодавства, тому що ті завдання, які стоять перед компанією у підготовці до опалювального сезону, повинні виконуватися", - сказав Соколовський.

За його словами, на жаль, усі намічені плани компанії (у підготовці до опалювального сезону) через "нестабільне, несвоєчасне, а десь, може, і недобросовісне виконання зобов'язання наших контрагентів з розрахунків призведе до того, що те що компанія планувала, не буде виконано вчасно".

"Це безперечно ставить під загрозу проведення опалювального сезону", - наголосив голова правління "Київенерго", додавши, що компанія спробує подолати всі перешкоди і провести опалювальний сезон достойно.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ