Райони Києва "позичили" 700 мільйонів для виплати зарплат вчителям


Районні адміністрації Києва були вимушені взяти в борг у Державному казначействі майже 700 мільйонів гривень для покриття заборгованостей по зарплаті та відпускних освітянам, харчуванню та оздоровленню дітей, утриманню установ освіти, підготовку їх до навчального року.

Відповідні листи від кожного з 10 районів Києва оприлюднив секретар постійної комісії з питань освіти і науки Київради, депутат БЮТ Олексій Давиденко.

За його словами, райони взяли кредити на суму від 20 до 115 мільйонів гривень. Наприклад, Подільський район отримав 81 мільйон гривень кредиту, Солом'янський - 70 мільйонів гривень, Деснянський - 74 мільйони гривень тощо.

"Леонід Черновецький вилучив з бюджетів районів сотні мільйонів гривень, в тому числі й гроші, які було призначено на фінансування ними захищених статей бюджету соціальної сфери. І тепер ті мусять позичити більш, ніж півмільярда гривень, щоб заплатити зарплати вчителям наших з Вами дітей»", - сказав Давиденко.

На його переконання, саме ущемлення Черновецьким районів під час формування їхніх бюджетів й стало причиною несвоєчасних виплат зарплат, надбавок та відпускних вчителям, призвело до фактичного зриву сезону оздоровлення київських дітей, до відсутності грошей на проходження медичних оглядів педагогів та зриву графіків підготовки навчальних закладів Києва до нового навчального року.

Депутат впевнений, що своїми діями Черновецький заганяє столичні райони у глибокі боргові ями.

"Тим часом керівництво міста ледь не щотижня зомбує киян заявами про власні вагомі досягнення у питаннях погашення заборгованостей по галузі освіти Києва", - сказав Давиденко.

У зв'язку з цим БЮТ вимагає від керівництва Києва на найближчій сесії Київради публічно заслухати звіт представників КМДА щодо ситуації, яка склалась з фінансуванням захищених статей бюджетів, зокрема по галузі освіти, у кожному з районів столиці та внести відповідні корективи до бюджету Києва на 2009 рік у бік зменшення вилучень з районних бюджетів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ