БЮТ хоче відновити мораторій на підвищення комунальних тарифів


Фракція БЮТ на найближчій сесії Київради, що відбудеться 10 вересня, має намір ініціювати відновлення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у столиці.

Про це заявив голова ради БЮТ Анатолій Семинога, повідомляє прес-служба Блоку.

Семинога нагадав про чинну постанову Кабміну від 20 травня 2009 згідно з якою тарифи на житлово-комунальні послуги розраховуються окремо по кожному будинку залежно від запланованих кількісних показників фактичного надання послуг.

За його словами, цей розрахунок постачальник має довести до відома власників житла шляхом проведення громадських слухань щодо кожного будинку.

"Натомість жодних громадських слухань київська влада не проводила, про це навіть мови не було. Леонід Черновецький знову відверто продемонстрував свою байдужість не лише до законів України, але й своє ставлення до киян", - сказав бютівець.

Він також наголосив, що з 1 серпня вже у більш, ніж половині багатоповерхових будинків Києва відбулися громадські слухання щодо підвищення тарифів.

"БЮТ зібрав більше 300 тисяч підписів їхніх учасників. Неважко здогадатися, що кияни масово проти підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Тож за результатами проведених громадських слухань депутатська фракція БЮТ ініціюватиме відновлення мораторію на підвищення тарифів у столиці", - заявив Семинога.

За його словами,  розпорядження Черновецького щодо підвищення тарифів видані з перевищенням повноважень голови Київської міської держадміністрації.

"Зокрема, Черновецький порушив закони "Про житлово-комунальні послуги" та "Про ціни і ціноутворення". Останній забороняє будь-яке підвищення тарифів в разі, якщо існує заборгованість з виплати заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат", - підсумував Семинога. 

Як відомо, на сесії Київради 23 квітня 63 депутати проголосували за скасування мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги у Києві, таким чином Київська адміністрація отримала повноваження щодо здійснення тарифної політики в столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ