Киянам дали гарячу воду. Але під загрозою електропостачання, - "Київенерго"


"Київенерго" відновлює гаряче водопостачання споживачів в зоні обслуговування ТЕЦ-6.

Як повідомили у прес-службі "Київенерго", о 18.20 19 серпня "Київтрансгаз" повідомив про виділення ліміту газу на виробництво теплової енергії в 24 тисячі куб. м на годину, а о 18.45 розпочалося ввімкнення водогрійних котлів на ТЕЦ-6.

"Наразі обсяги газу, отримані "Київенерго" від ДК "Газ України" достатні для відновлення гарячого водопостачання, але замалі для відновлення генерації електроенергії. Таким чином, електропостачання міста залишається під загрозою ненадійної роботи", йдеться в повідомоенні.

У "Київенерго" нагадали, що у столиці працює тільки один 100-магаватний блок на ТЕЦ-5 з потужністю 65 МВт при встановленій електричній потужності 6 енергоблоків енергокомпанії 1200 МВт.

Мазут, як резервне паливо для ТЕЦ, закінчився 5 серпня при попередніх обмеженнях газу. А під час опалювального періоду ТЕЦ повинні мати 74 тисячі тон резервного мазуту.

"Інформація представника прес-центру НАК "Нафтогаз України", яка розповсюджена УНІАН, про достатні обсяги газу для "Київенерго", непотрібність газу для ТЕЦ-6 та відсутність заявки на постачання палива не відповідає дійсності. Так, заявка на подачу природного газу для ТЕЦ "Київенерго" була подана згідно встановленим правилам та умовам договору ще 20 липня 2009 року. 19 серпня "Київенерго" направила додатковий лист до НАК "Нафтогаз України" щодо необхідних поставок газу", заявили в енергокомпанії.

ТЕЦ-6 обслуговує житлові масиви Троєщина, Лісовий, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ (більше 2100 житлових будинків, 62 лікувальні заклади, 159 дитячих садків, 125 шкіл, 1393 адміністративних будинків і інших закладів).

"Українська правда. Київ"
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ