Відключення води в Києві спланувала Тимошенко?


Відключення киян від гарячої води не відбулося б без санкції прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства і регіональної політики, народний депутат від Партії регіонів Олександр Попов, пише Київ.proUA.com з посиланням на УНІАН.

За його словами, ситуація в Києві придбала "гостроту стратегічних політичних інтересів прем'єр-міністра як майбутнього кандидата в президенти".

"Я схильний припускати, що, можливо, це була задумана комбінація, яка по команді Юлії Тимошенко привела до відключення підприємств у Києві. В усякому разі, як колишній член уряду, я можу стверджувати, що без санкції прем'єр-міністра відключення б не відбулося", - сказав Попов.

Він назвав нинішню ситуацію в столиці прикладом застосування передвиборної технології: спочатку дати команду про відключення, звинуватити керівництво міста в тому, що воно не справляється з своїми обов'язками, а потім "прем'єр-міністр героїчними зусиллями повертає ці втрачені комунальні послуги".

Попов, наголосив, що у міському бюджеті Києва, через його дефіцит, не можливо знайти кошти, щоб розрахуватися за борги перед "Київенерго".

"Немає звідки узятися цим грошам. Вони не можуть несподівано з'явитися у "Київенерго", якщо основний споживач - населення - не платить. Це чисто адміністративний ресурс - включи-виключи", - наголосив він.

Як відомо, 14 серпня "Нафтогаз України" доручив ДК "Укртрансгаз" та ВАТ "Київгаз" припинити газопостачання на об'єкти "Київенерго" через заборгованість у розмірі понад 600 мільйонів гривень.

У понеділок, 17 серпня о 12.25 в наслідок зниження тиску газу відбулася аварійна зупинка ТЕЦ-6, внаслідок чого без води залишились 4 столичних райони.

18 серпня об 11.37 в результаті примусового зниження тиску газу відключився останній водогрійний котел на ТЕЦ-5. Через відсутність газопостачання повністю припинено гаряче водопостачання 4553 споживачам ТЕЦ-5.

Уцей же день прем‘єр Юлія Тимошенко доручила "Нафтогазу України" терміново відновити постачання газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

Вранці у середу "Нафтогаз України" відновив постачання природного газу "Київенерго".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ