Боржникам за компослуги відключають світло?


Схоже, що в столиці знайшли ще один спосіб боротьби з неплатниками - поряд із відключенням гарячої води, мешканців Києва, що мають борг за компослуги, залишають без світла.

Як пише "Сегодня", без електроенергії може залитися будь-хто, незалежно від величини боргу за компослуги.

За словами Зінаїди Г., яка проживає на вулиці Сакса ганського, вона мала борг 600 гривень за воду та квартплату, і її залишили в темноті.

"Відключили світло, я побігла платити. Прихожу в ЖЕК, а мені кажуть: "Ми маємо право не включати три дні!" - розповіла жінка.

Крім того. В ЖЕКові наголосили, що відключили світло не вони, а "Київенерго".

"Включити маємо право упродовж трьох днів після сплати боргу - для цього нам треба принести квитанцію про оплату", - розповів інженер ЖЕКу в Голосіївському районі, додавши, що електрик зайнятий і не завжди зможе прийти одразу.

Люди ж вимагають, щоби швидше вмикали світло. Для прискорення процесу можна напряму зв'язатися з електриком після сплати боргу. Але повернення світла влетить у копійку. Як відзначає видання, близько 100 гривень електрику та 100 гривень працівнику ЖЕКу, щоб той знайшов першого.

Місцеві жителі переконані, що таким чином столична влада хоче на них натиснути, адже світло вимкнути легше, причому в конкретній квартирі.

Наразі ж люди просто не знають, за якими тарифами платити. Адже 17 липня рішення про підвищення тарифів з 1 червня було призупинене Кабінетом міністрів. Крім того і прем'єр Юлія Тимошенко, і міністр ЖКГ Олексій Кучеренко закликали киян не платити за новими тарифами.

Також рішення про підвищення тарифів оскаржене у двох судах.

Водночас столична влада називає дії опозиції протизаконними і провокативними та закликає сплачувати за тими тарифами, які зазначені у нових платіжках. До того киянам уже дали можливість відчути, що буде у разі несплати -  відключення гарячої води чи світла.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ