Кияни проти будівництва супермаркета на місці парку


На місці парку, дитячого та спортивного майданчиків у мікрорайоні "Нова Дарниця" підприємство з іноземними інвестиціями "Білла-Україна" хоче звести супермаркет.

Про це повідомляє прес-служба Київського БЮТ з посиланням на депутатів Дарницької районної ради Валентину Руденко та Дмитра Стрижова. 

За словами депутатів, мешканці виступають проти забудови території, наразі зібрано більше 1500 підписів.

Адже ділянка, площею 1,01 га, що на вул.Тростянецькій,1-а, розташована посеред жилих будинків.

Вона стала предметом конфлікту ще два роки тому - у 2006 році земельна ділянка була продана ДП "Білла-Україна" для будівництва, експлуатації та обслуговування торгівельного центру.

У 2007 році Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища затвердило проект будівництва торгівельного центру, а у січні 2009 року це управління надало лист-погодження проектної документації на будівництво.  

"Мешканці навколишніх будинків стверджують, що рішення, прийняте органами місцевої влади щодо будівництва, прийняте без урахування громадських інтересів. Жителі  будинків по вул. Ревуцького, №19/1, №4,№5, №8,№10/2, №13, №17, №23, по вул. Тростянецькій, №3, №5-б, по вул. Ахматової, №4 вважають громадське обговорення, що відбулося у червні 2007 року неправомірним, оскільки організатори обговорення, найняті ДП "Білла-Україна", не повідомили про нього", - сказали Руденко і Стрижов.

За їх словами, жоден мешканець прилеглих будинків не був присутній на громадських слуханнях, які є обов'язковими для початку будівельних робіт.

Депутати, до яких звернулися жителі мікрорайону, акцентують увагу на тому, що врахування в проекті будівництва інтересів мешканців є обов'язковим  для забудовника.

"Проте до сьогодні "Білла-Україна" не організувала повторного громадського обговорення. Доручення КМДА провести слухання  (від 17 липня 2007 року), що надійшло на скаргу мешканців мікрорайону, ігноруються як "Біллою", так і Дарницькою районною держадміністрацією", - повідомили депутати.  

За їх словами, днями до ділянки почали звозити будматеріали, тому мешканці встановили чергування. Нині триває безстрокова акція протесту, мета якої - недопущення будівництва.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ