Київським дитсадкам не вистачає 6 тисяч місць



Фото gazeta.sebastopol.ua
У дитячих садках Києва не вистачає 6 тисяч місць для малюків.

Про це заявив керівник ГУ освіти та науки Віталій Журавський, пише "Деловая столица".

Такі ж дані підтверджують і в самих дошкільних закладах. Так, у дитсадку "Журавель" групи переповнені - при нормі 20 чоловік, у кожній із них записано по 27 - 31 дітей.

Завідуюча дитячого садка "Теремок" Марія Бойченко повідомила, що, не зважаючи на те, що у групах по 27-30 малюків, кількість батьків, які хочуть влаштувати свою дитину в дошкільний заклад, зростає.

Воно й не дивно, адже за останні 2 роки в столиці відкрилися лише 4 дитячі садки. На Позняках і Осокорках не вистачає більше 1 тисячі місць, на Оболоні - 500, на Печерську - 1 тисячі 200 місць, а в Шевченківському районі - більше 900 місць.

І це не зважаючи на те, знайти вільне місце в дитсадку можна лише за 500 доларів. Але такий "добровільний внесок" аж ніяк не гарантує належного ставлення до дитини.

Серед причин катастрофічної нестачі дитсадків Журавський назвав збільшення чисельності дітей у столиці, до якого влада виявилася не готова. Мовляв, за три роки кількість столичних дітей збільшилась на 5 тисяч, тому нині київські дитсадки мусять прийняти 82 тисячі дошкільнят.

До того ж у зв'язку з кризою у 2009 - 2010 із запланованих додаткових 44 груп буде відкрита лише 31 (на 620 місць).

Чиновник запевнив, що за проблему взялися і спробують вирішити. Зокрема, в кожному мікрорайоні планують за дитсадками закріпити певні будинки, жителі яких матимуть право на місця в дошкільних закладах.

Дискримінації іногородніх не буде, мовляв, відбір  до дитсадків буде вестися не за пропискою, а за фактичним місцем проживання.

Додатковий притік дітей у державні садки забезпечила ще й криза.

За словами директора мережі приватних дошкільних закладів "Український сувенір" Ніни Орловської, за останній рік кількість дітей зменшилася втричі.

Не зупинило цього навіть зниження цін, замість 3 тисяч гривень - 2, 5 тисячі гривень.

За словами Бойченко, дефіцит місць у державних садках зросла через те, що деяким киянам стало не по кишені оплачувати послуги няні чи приватні заклади.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ