Частині киян повернули гарячу воду


Енергопостачальна компанія "Київенерго" відновила роботу ТЕЦ-5.

"Триває процес. Зараз відновили роботу ТЕЦ-5", - повідомив начальник прес-служби "Київенерго Олексій Дьомін.

Як повідомили у прес-службі компанії, обсяги газу, отримані "Київенерго" від ДК "Газ України" достатні для відновлення гарячого водопостачання у Голосіївському, Дарницькому, Подільському, Печерському, Солом'янському та Шевченківському районах міста Києва.

Однак, залишається опломбованими засувні газові пристрої на обладнанні ТЕЦ-6. Відповідно споживачі Оболонського, Деснянського районів та частини Дніпровського і Подільського районів наразі залишаються без гарячої води (3810 споживачів, з яких 2753 житлових будинків, 69 лікувальних закладів, 205 дитячих садків, 158 шкіл, 625 відомств).

Як відомо, 14 серпня "Нафтогаз України" доручив ДК "Укртрансгаз" та ВАТ "Київгаз" припинити газопостачання на об'єкти "Київенерго" через заборгованість у розмірі понад 600 мільйонів гривень.

У понеділок, 17 серпня о 12.25 в наслідок зниження тиску газу відбулася аварійна зупинка ТЕЦ-6, внаслідок чого без води залишились 4 столичних райони.

18 серпня об 11.37 в результаті примусового зниження тиску газу відключився останній водогрійний котел на ТЕЦ-5. Через відсутність газопостачання повністю припинено гаряче водопостачання 4553 споживачам ТЕЦ-5.

Уцей же день прем‘єр Юлія Тимошенко доручила "Нафтогазу України" терміново відновити постачання газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

Вранці у середу "Нафтогаз України" відновив постачання природного газу "Київенерго".

За даними прес-служби компанії, на сьогодні борг "Київенерго" перед "Газом України" за поставлений природний газ складає 596 мільйонів гривень.

Основною причиною несвоєчасних розрахунків за спожитий газ у "Київенерго" називають заборгованість Київської міської держадміністрації перед енергокомпанією, що сягнула  1,239 мільярда гривень.

Як відомо, ТЕЦ-5 обслуговує масиви Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки, Теремки (близько 3000 житлових будинків, 122 лікувальні заклади, 117 дитячих садків, 108 шкіл, більш 2000 адміністративних будинків та інших закладів).

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ