Черновецький виділив сім'ї екс-президента більше гектара землі в Конча-Заспі



На фото дача екс-президента і її околиці. Фото "Газети по-київськи"
Київрада виділила родині першого президента незалежної України Леоніда Кравчука більше півгектара землі у Конча-Заспі.

Про це пише "Газета по-київськи", у розпорядження якої є копії рішень Київради щодо цих земельних ділянок.

18 червня 2009 року депутати проголосували за виділення під будівництво приватних будинків по 10 соток землі в Голосіївському районі, на 24-му кілометрі Столичного шосе, відразу п'ятьом Кравчукам: Антоніні Михайлівні (ділянка №1), Андрієві Олександровичу (ділянка 2), Марії Вікторівні (ділянка 3), Олені Анатоліївні (ділянка 4) і Марії Олександрівні (ділянка 5).

Як пише видання, у телефонній розмові Леонід Кравчук підтвердив, що ділянки на Столичному шосе були виділені саме членам його родини.

"Відповідно до Земельного кодексу, кожна людина в Україні має право на 15 соток землі, а в Києві - на 10 соток землі. І, відповідно до цього кодексу, члени моєї родини звернулися в міськраду і проханням надати їм земельні ділянки, і їхнє прохання було задоволене: депутати проголосували за таке рішення", - сказав Кравчук.

За словами Кравчука, рішення позитивне, оскільки всі півгектара, по суті, давно включені в територію, на якій стоїть його будинок. Близько 60 соток, за словами колишнього президента, він купив ще в 2002 році, заплативши 625 тисяч гривень, і побудував будинок

"Але я купив лише половину тієї ділянки, що зараз обгороджений забором. Його загальна площа - близько 1,2 га. А другу його половину зараз виділили членам моєї родини, відповідно до Земельного кодексу. Зараз на цій другій ділянці нічого немає", - сказав Кравчук.

Він також наголосив, що виділення цих п'яти ділянок домагався упродовж 2,5 років, пройшов усі управління.

"Нікого не просив, щоб мені робили якісь пільги. І тільки цього року, у червні, із усіма позитивними висновками вийшов на земельну комісію і на сесію. Я звернувся особисто до Леоніда Михайловичу, він розглянув матеріали і сказав: "Перший президент України і його родина мають право користуватися українськими законами"", - наголосив Кравчук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ