"Нафтогаз України" відновив постачання газу "Київенерго"



Фото xronika.az
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на виконання доручення прем'єра Юлії Тимошенко відновила постачання природного газу "Київенерго" у середу вранці.

Про це розповіли у прес-центрі компанії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відразу після доручення компанія відновила газопостачання в обсягах, що навіть трохи перевищують ті, що були до відключення, пов'язаного з боргами "Київенерго", наголосили в прес-центрі.

Зокрема, уточнили, що постачання здійснюються на ТЕЦ-5 в обсязі 40 тис. куб. м на годину, тоді як ТЕЦ-6 і до її відключення працювала на мазуті.

Як відомо, 14 серпня "Нафтогаз України" доручив ДК "Укртрансгаз" та ВАТ "Київгаз" припинити газопостачання на об'єкти "Київенерго" через заборгованість у розмірі понад 600 мільйонів гривень.

У понеділок, 17 серпня о 12.25 в наслідок зниження тиску газу відбулася аварійна зупинка ТЕЦ-6, внаслідок чого без води залишились 4 столичних райони.

18 серпня об 11.37 в результаті примусового зниження тиску газу відключився останній водогрійний котел на ТЕЦ-5. Через відсутність газопостачання повністю припинено гаряче водопостачання 4553 споживачам ТЕЦ-5.

Уцей же день прем‘єр Юлія Тимошенко доручила "Нафтогазу України" терміново відновити постачання газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

За даними прес-служби компанії, на сьогодні борг "Київенерго" перед "Газом України" за поставлений природний газ складає 596 мільйонів гривень.

Основною причиною несвоєчасних розрахунків за спожитий газ у "Київенерго" називають заборгованість Київської міської держадміністрації перед енергокомпанією, що сягнула  1,239 мільярда гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ