Кличко просить порушити кримінальні справи проти Черновецького і Ко


Лідер однойменного блоку у Київраді Віталій Кличко надіслав на адресу прокуратури Києва звернення, у якому просить порушити кримінальну справу проти Леоніда Черновецького, Анатолія Голубченка та Станіслава Каплуненка за незаконні дії щодо нарахування нових тарифів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

"Не отримавши гроші від людей за незаконними платіжками, влада не соромлячись вдається до відвертого шантажу з  відключенням води в Києві. Правоохоронні органи  мають належним чином відреагувати на перевищення повноважень посадовими особами столиці", - заявляють у Блоці Кличка.

"Черновецький, Голубченко та Каплуненко публічно відмовляються виконувати розпорядження Кабінету міністрів, вживають адміністративних заходів для примушення мешканців міста Києва виконувати призупинені розпорядження КМДА, у тому числі нараховують тарифи на житлово-комунальні послуги для киян за призупиненими розпорядженнями", йдеться у зверненні Кличка до прокуратури Києва.

За його словами, кияни розуміють, що зниження тиску газу та відключення гарячого водопостачання в столиці - це не що інше, як шантаж.

"Адже "Київенерго" 8 років чекало на повернення боргу у 411 мільйонів гривень. А от при боргу за 1 півріччя підприємство вирішило відключити постачання! Навіть якщо кияни сплатять 100% за новими тарифами,  то різниця у 827,24  мільйона гривень між собівартістю і встановленими цінами все одно залишиться", - сказав Кличко.

Він наголосив, що вона має бути відшкодована за рахунок бюджету.

"Розуміючи, що платити немає чим,  чиновники вирішили перекласти цю різницю на плечі киян та вдатися до залякування. Такі спільні дії КМДА  та ЗАТ "Київенергохолдинг" фактично є шахрайством та прямим шантажем киян заради проштовхування нових тарифів", - наголосив Кличко.

За його словами, аби цієї ситуації не виникало треба лише повернутися до попередніх розцінок  і відшкодувати з міського бюджету цю різницю.

Блок Кличка звертається до президента з проханням "нарешті повернутись обличчям до столиця та сказати своє слово у цій ситуації".

Як відомо, 18 серпня спливає місячний термін від введення у дію розпорядження Кабінету Міністрів про призупинення дії нових тарифів на компослуги у Києві.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ