БЮТ: 14 школам через борги відключили світло


14 загальноосвітніх навчальних закладів Деснянського району майже тиждень тому відключили від постачання електроенергії.

Про це заявив депутат фракції БЮТ в Київраді Олексій Давиденко.

За його комісія з питань освіти та науки вже надіслала відповідний запит до прокуратури Києва з проханням надати оцінку діям "Київенерго" щодо відключення електропостачання 14 навчальним закладам Деснянського району.

"Це (відключення світла) унеможливлює їх повноцінну підготовку до нового навчального року, а під час навчання взагалі створює пряму загрозу їх здоров'ю", - сказав Давиденко.

Як повідомляє прес-служба БЮТ, з 15 серпня без світла залишаються 14 навчальних закладів, зокрема школи № 39, 119, 147, 190, 207, 231, 247, 259, 264, 270, 275, 283, 312 та 321.

На словах, підставою для відключення цих шкіл "Київенерго" став той факт, що навчальні заклади мають заборгованість по сплаті за електропостачання.

Давиденко нагадав, що упродовж останнього року "Київенерго" вже 5 разів відключала електроенергію у навчальних закладах Деснянського району.

"У той час, як новоявлений начальник Головного управління освіти Віталій Журавський, відвідавши кілька елітних ліцеїв та гімназій в центрі столиці з 450 шкіл Києва, рапортує, що столичні школи готові до початку навчального року, третина навчальних закладів Троєщини та Лісового масиву залишаються банально без світла. Не говорячи вже про ремонти, нові підручники, охорону, медогляд вчителів тощо", - обурився Давиденко.

Водночас він заявив, що БЮТ не дозволить столичній владі "безкарно блокувати підготовку до навчання юних киян, прикриваючись тим, що до початку навчального року вже готові школи для дітей депутатів".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ