"Київенерго" домовляється з "Газом України" про взаємозалік боргу


"Київенерго" активізувала діалог з ДК "Газ України" щодо реалізації механізму взаємозаліку 288 мільйонів гривень з 596 мільйонів загального боргу "Київенерго" перед газівниками.

Про це заявив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський, повідомляє прес-служба компанії.

За його словами, по цій сумі компанії підписали відповідний протокол і "Київенерго" чекає рішення з боку "Газу України".

"Половини боргу "Київенерго" перед ДК "Газ України" могло сьогодні і не бути, якби газівники погодилися використовувати Постанову Кабміну № 193, яка на законній підставі не дозволяє доводити ситуацію з неплатежами до абсурду", - сказав Соколовський.

Він нагадав, що зупинка газопостачання ТЕЦ-6 і відключення останнього блоку, який знаходився в роботі, привели до значного зниження надійності енергопостачання споживачів Києва і Київської області, оскільки ТЕЦ-6 припинила генерацію електроенергії.

"Зупинка ТЕЦ 6 - результат популізму і зневаги фінансовою дисципліною. "Київенерго" неодноразово попереджало, що таке відношення до платежів приведе не тільки до збиткових результатів компанії, але і до нештатної роботи устаткування з подальшою зупинкою ТЕЦ", - сказав Соколовський.

За його словами, на сьогодні заборгували "Київенерго" більше 2 мільярдів гривень, що у 4 рази більше, ніж компанія заборгувала за газ.

Так, неплатники-споживачі теплоенергії сумісними зусиллями створили заборгованість понад 800 мільйонів гривень, а борг КМДА по компенсації різниці між витратами на виробництво тепла і тарифами - 1,2 мільярда гривень.

Як відомо, 17 серпня від газопостачання була відключена ТЕЦ-6, а 18 серпня - ТЕЦ-5, внаслідок чого без гарячого постачання залишились 8363 споживачі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ