Метрополітен знайшов спосіб заробити 100 мільйонів. На пасажирах


КП "Київський метрополітен" і "Київпастранс" розраховують на додатковий прибуток у розмірі 115,6 мільйона гривень на рік після скасування річних і квартальних проїзних на проїзд в метро і наземному громадському транспорті.

Про це заявили у Головному управлінні цінової політики КМДА, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".
За розрахунками підприємств, додатковий прибуток метрополітену складе 100 мільйонів  гривень на рік, а "Київпастрансу" - 15,6 мільйона гривень на рік.

На думку управління, підприємствам вдасться отримати ці кошти внаслідок ліквідації системи знижок, що діяла в довгострокових проїзних.

За даними управління, через цю систему знижок середній дохід від перевезення одного платного пасажира "Київським метрополітеном" складає 1,41 гривні при діючому тарифі 1,7 гривні за поїздку, а "Київпастрансом" - 0,77 гривні при тарифі 1,5 гривні за поїздку.

У результаті такої роботи збиток "Київського метрополітену" за січень-червень склав 125,486 мільйона гривень, "Київпастрансу" - 121,79 мільйона гривень.

Як відомо, КМДА хоче скасувати річні і квартальні проїзні, суміщені місячні проїзні на проїзд в метро і наземному транспорті і обмежити кількості поїздок в місячному проїзному на метро 70 поїздками.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ