У Києві скасують річні проїзні, а школярі їздитимуть безкоштовно



Фото Ліги
Київська міська державна адміністрація заявляє, що столичні учні їздитимуть безкоштовно у громадському транспорті.

Про це повідомив начальник головного управління цінової політики КМДА Вались Яструбинський, пише "Сегодня".

Він відзначив, що у проекті розпорядження, де йдеться, що учнівський проїзний коштуватиме 20 гривень, сталася випадкова помилка.

"Інформація про запровадження оплати за учнівські проїзні на метро, автобуси, тролейбуси і трамваї не відповідає дійсності. Вона потрапила на сайт випадково і негайно буде вилучена. Проїзд для учнів шкіл, за рішенням Київради, залишається безплатним", - сказав Яструбинський.

Він також зазначив, що мерія планує скасувати деякі види проїзних для інших верств населення.

"Ми хочемо скасувати проїзні на 10,15 днів, квартал і річні, а також усі суміжні проїзні на метро та інші види транспорту. Залишимо місячні проїзні на метро, з обмеження кількості поїздок до 70, і на наземні види транспорту. Ціна поки що не міняється", - додав Яструбинський.

Як відомо, раніше на сайті  КМДА з'явився проект розпорядження збирається щодо підвищення вартості місячних проїзних квитків на проїзд у громадському транспорті та  обмежити кількість поїздок в метро до 70 на місяць.

У цьому ж документі йшлося про запровадження плати (всупереч рішенню Київради) у розмірі 20 гривень на учнівські проїзні. "Випадкова помилка" про платний проїзд для школярів залишається на сайті КМДА і досі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ