У Києві зупинилася ТЕЦ: 4 райони без гарячої води



ТЕЦ-6. Фото logos.biz.ua

17 серпня через припинення газопостачання з боку "Газ України" відбулася аварійна зупинка одного з блоків ТЕЦ-6 Київенерго.

"О 10:15 диспетчер Київтрансгазу повідомив про початок примусового зниження тиску газу на ТЕЦ-6. Вже о 12:25 на ТЕЦ-6 системою захисту відключено енергоблок №2", - заявив головний інженер Київенерго Юрій Гладишев.

Зупинка газопостачання ТЕЦ-6 та відключення останнього блоку, який знаходився у роботі, призвела до погіршення надійності електропостачання споживачів міста Києва та Київської області, адже ТЕЦ-6 припинила генерацію електроенергії, повідомляє прес-служба Київенерго.

Через відсутність газопостачання повністю припинено гаряче водопостачання споживачам Оболонського, Деснянського районів та частини Дніпровського і Подільського районів міста Києва. Без гарячого водопостачання залишається 3810 споживачів (2753 житлових будинків, 69 лікувальних закладів, 205 дитячих садків, 158 шкіл, 625 відомств).

Як раніше попереджала компанія, відсутність своєчасних розрахунків місцевого бюджету та споживачів перед Київенерго може призвести до перебоїв із подачею гарячої води та стане одним із чинників складнощів наступного опалювального сезону.

Наразі борг Київенерго перед "Газ України" складає 596 мільйона гривень. При цьому, з початку року компанія майже не приростила заборгованості перед газопостачальниками не дивлячись на великі обсяги використання палива для виробництва теплової енергії споживачам.

Рівень боргу споживачів за теплову енергію станом на 14 серпня 2009 року складає 814,041 мільйона гривень. З них борг житлових організацій - 754,793 мільйона гривень.

Борг споживачів за використану електричну енергію - 617,255 мільйона гривень. Найбільшим боржником є Київводоканал - 286,345 мільйона гривень.

Борг КМДА перед "Київенерго" станом на 1 липня по компенсації різниці між економічно обґрунтованими затратами на виробництво теплової енергії та існуючими тарифами складає 1,2 мільярда гривень, що підтверджено актами.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ