На Хрещатику пройде репетиція параду


18 серпня о 20.00 на Хрещатику відбудеться генеральна репетиція параду військ з нагоди 18-ї річниці незалежності України. 

Як повідомляє Міністерство оброни України, у пішому строю головною вулицею столиці крокуватимуть майже 3 тисячі 400 військовослужбовців.

Участь у параді військ 24 серпня візьмуть 18 оркестрових колективів ЗСУ.

Відмінністю цьогорічного параду військ стане не проїзд колон військової техніки і озброєння, як було у минулому році, а її демонстраційний показ. Більше 20 зразків озброєння і військової техніки будуть розміщені на Хрещатику від Майдану Незалежності до Європейської площі.

Вперше киянам та гостям столиці будуть представлені такі новинки вітчизняного оборонно-промислового комплексу, як танк "Оплот", БТР-4 "Ладья" та легкоброньований транспортний засіб "Дозор-Б", повдомляє прес-служба міністерства.

Крім того, усі охочі зможуть побачити такі зразки наземної військової техніки, як бронетранспортер БТР-80, бойову машину піхоти БМП-1 з модулем "Шквал" та БМП-2, танк Т-64 БМ "Булат", 152-міліметрову самохідну гаубицю 2С3 "Акація" та 2С19 "МСТА-С".

Столичним жителя також покажуть протитанкову гармату МТ-12 "Рапіра", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", "Ураган" та 9К58 "Смерч", ракетний комплекс 9К79 "Точка-У", зенітні гарматні ракетні комплекси 2С6 "Тунгуска та "Оса" БМ 9А33, автомобіль "Hammer", зенітний ракетний комплекс "Бук-М1", по одному зенітно-ракетному комплексу С-200В "Вега", С-300ПС та С-300В1.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ