Будівництво культурного центру "Шевченківський дім" – протизаконне?


Для будівництва науково-дослідницького та культурно-інформаційного центру "Шевченківський дім" збираються вилучити земельну ділянку площею 0, 51 га, яка належить "Будинку вчителя".

Про це повідомляє прес-служба Блоку Юлії Тимошенко.

"Шевченківський дім" має бути створений у Києві відповідно до указу президента Віктора Ющенка, який заплановано розмістити у кварталі обмеженому вулицями Володимирською, Б. Хмельницького, Терещенківською та бульваром Т. Шевченка.

За словами бютівця Дениса Москаля, "Шевченківський дім" буде зводити фірма, яка відома "прихованим від ЮНЕСКО" будівництвом готелю в охоронній зоні Софіївського собору.

"Президент починає "розчищати" ділянку для будівництва просто в центрі міста без жодних законних на те підстав", - сказав Москаль.

Він додав, що в історичному центрі Києва, "може постати ще один скляний монстр" та нагадав про забудову на вул. Б.Хмельницького, 7.

За його словами, лист від ініціаторів будівництва з інформацією про вилучення у "Будинку вчителя" відповідної земельної ділянки площею 0,51 га вже надійшов на ім'я його директора та погоджений у КМДА.

Однак жодних дозволів на це будівництво депутати Київради не надавали.

"Черновецький не має права на власний розсуд давати погодження на вилучення ділянки у "Будинку вчителя", незважаючи на те, хто про це просить - президент Ющенко чи сантехнік Кобзаренко", - наголосив Москаль.

За його словами, дозвіл на вилучення з комунальної власності, тобто з власності киян, земельної ділянки має право давати лише Київрада, а такого рішення депутати не приймали.

Також він наголосив, що "у президента з мером підхід до збереження національної пам'яті і культури... протизаконний".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ