Прокуратура: На території Києва зупинено усі земснаряди


Жоден земснаряд на сьогодні не працює у столичній частині русла Дніпра та його притоках на території Києва.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва після перевірки у липні-серпні цього року.

"Не виявлено жодного випадку проведення несанкціонованих гідротехнічних робіт на території столиці", йдеться в повідомленні.

Зупинити несанкціоноване видобування річкового піску вдалося завдяки комплексним перевіркам із залученням контролюючих органів та органів внутрішніх справ, систематичним об'їздам акваторій Дніпра

Прокуратура з метою недопущення незаконних гідротехнічних робіт та видобутку піску у столиці пропонує небайдужим громадянам у випадку виявлення таких фактів повідомляти за телефоном 527-71-95 або інформувати письмово за адресою: 03150 м. Київ, вул. Предславинська, 45/9.

У столичній прокуратурі наголосили, що особливої гостроти питання незаконного видобутку піску набуло для акваторії Дніпра в південних околицях міста на початку поточного року.

Упродовж жовтня 2008 - березня 2009 року були виявлені численні випадки несанкціонованого здійснення гідротехнічних робіт на території Києва.

За результатами прокурорських перевірок порушено чотири кримінальні справи, пов'язані з самовільним намивом піску на водних об'єктах міста. Дві з них скеровано до суду. За двома триває слідство.

Ще дві кримінальні справи порушено органами внутрішніх справ в ході проведення перевірок за дорученнями органів прокуратури.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ