МінЖКГ: платити за компослуги виключно за старими тарифами


Міністерство з питань житлово-комунального господарства наголошує, що розпорядження КМДА про підвищення тарифів на компослуги в Києві скасовані рішенням Кабміну, і закликає столичних жителів сплачувати за старими тарифами.

Як відзначає прес-служба міністерства, відомство вкрай стурбоване ситуацією з оплатою тарифів, яка вийшла за межі законності та зробила заручниками мільйони киян і працівників житлово-комунальної сфери.

МінЖКГ, що в цій ситуації КМДА повинна була б відреагувати відповідним чином. Зокрема розповсюдити інформацію серед населення щодо зупинення дії розпоряджень про підвищення тарифів з 1 червня; роз'яснити киянам порядок здійснення оплати житлово-комунальних послуг на період зупинення дії цих розпоряджень, а у випадку незгоди із вказаним розпорядженням Уряду, оскаржити його в судовому порядку.

"Натомість, КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", виконуючи вказівки певних посадових осіб КМДА, нараховувало у платіжних дорученнях незаконно завищені суми платежів за житлово-комунальні послуги, чим обмежувало право громадян робити оплату послуг за законом", йдеться в повідомленні МінЖКГ.

У міністерстві нагадують, що виставляння платіжних документів для сплати за необґрунтовано завищеними тарифами є незаконним, тому киянам зобов'язані зробити перерахунок коштів.

"У ситуації, коли дія розпоряджень КМДА призупинена і нові тарифи визнані незаконними, Міністерство ЖКГ звертається до киян із закликом оплачувати житлово-комунальні послуги виключно за раніше встановленими обґрунтованими тарифами", - наголосили в МінЖКГ.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ