У Черновецького не знають, звідки взяти гроші для "Київенерго"



Борг КМДА перед енергопостачальною компанією "Київенерго" до кінця 2009 року може сягнути 2,5 мільярда гривень, у разі несплати киянами житлово-комунальних послуг за підвищеними тарифами.

Про це заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко, пише Київ.proUA.com. з посиланням на "Українські новини".

Він підтвердив, що міськадміністрація визнала наявність боргу по різниці в тарифах перед "Київенерго" у розмірі 1 мільярд 238 мільйонів 721 тисяча гривень.

Проте він підкреслив, що по одному з актів звірки, підписаному між компанією і мерією на суму 411,476 мільйона гривень, борг уже виплачений.

Таким чином, КМДА залишилося виплатити борг на 827,246 мілльйона гривень, зафіксований в другому акті.

"Поки я не знаю шляхів погашення цієї різниці. Це вирішуватиметься або за рахунок бюджетних коштів, безумовно, але чи буде це кредит знову, або це буде відстрочення погашення боргу - над цим працюватимемо", - сказав Голубченко.

Він наголосив, що борг постійно зростає і, якщо столичні жителі не оплачуватиму компослуги за підвищеними тарифами, то КМДА заборгує до кінця 2009 року енергокомпанії 2,5 мільярда гривень.

Як відомо, 13 серпня АК "Київенерго" та Київська міська держадміністрація підписали акти щодо заборгованості місцевої влади перед енергокомпанією по компенсації різниці між існуючими тарифами на тепло та витратами компанії на виробництво теплової енергії на загальну суму 1,239 мільярда гривень.

у цей же день "НАК"Нафтогаз України" доручив ДК "Укртрансгаз" та ВАТ "Київгаз" припинити газопостачання на об'єкти "Київенерго" через борг у більше, ніж 600 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ