"Київенерго" припинило відключати воду і вимагає повернути борг



Фото kp.ru
АК "Київенерго" припинила відключення гарячої води найбільшим боржникам і вимагає від ЖЕКів терміново погасити 755 мільйонів 542 тисячі гривень заборгованості.

За словами голови правління енергокомпанії Едуарда Соколовського, відповідне рішення було прийняте внаслідок того, що винною в усьому зробили "Київенерго".

Він наголосив, що рішення, згідно з яким планувалося відключити 373 будинки-боржники, було ухвалене 6 серпня на спільній нараді за участю керівників КМДА і районів столиці, комісії міськради з питань ЖКГ, начальниками ЖЕКів, представниками ГІОЦа і "Київенерго".

"Кожен керівник району знав про це рішення, кожен начальник ЖЕКу зобов'язаний був вжити всіх заходів для зниження заборгованості. Натомість вони не зробили нічого, пожертвували своїми споживачами - киянами і прикрилися "Київенерго", - сказав Соколовський.

Він нагадав, що згідно з протоколом, відключення боржників мало пройти в два етапи. Зокрема, на першому - ЖЕКи були зобов`язані активізувати збір коштів і вжити заходів для відключення конкретних боржників.

"Якщо "Київенерго" доведеться відновити відключення будинків, то "кожен киянин повинен знати, що це відбувається тому що начальники ЖЕКів не виконали свої зобов'язання і не провели персональну роботу з конкретними боржниками", - сказав Соколовський.  

Водночас Соколовський не сказав, чи повернули гарячу воду у будинки, де вона була відключена.

Як повідомили у прес-службі компанії, борг усіх споживачів "Київенерго" за теплову енергію на сьогоднішній день складає 814 мільйонів 920 тисяч гривень.

А борг за тепло житлових організацій налічує 755 мільйонів 542 тисячі гривень.

За даними компанії, найбільшими боржниками є: КП "Служба замовника житлово-комунальних послуг" Оболонського району (борг14 мільйонів гривень), ЖЕК-811 (борг 11 мільйонів 100 тисяч гривень) та ЖЕК-801 (борг 7 мільйони 3 тисяч гривень) Святошинского району.

До складу боржників входить і комунальне підприємство з утримання житлового господарства Шевченківського району (борг 5 мільйонів 900 тисяч гривень) та ТОВ "ЖЕК-108" Голосіївського району (борг 5 мільйонів 300 тисяч гривень).

Як відомо, станом на 13 серпня "Київенерго" за борги відключило гаряче водопостачання у 53 столичних будинках.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ