Відключати воду неправильно. Але іншого шляху немає?


Директор столичного Головного інформаційно-обчислювального центру Станіслав Каплуненко вважає, що іншого шляху боротьби з боржниками, окрім як відключати воду, немає.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді. Київ".

"Я не вважаю, що саме так (відключати воду) правильно, але іншого шляху я сьогодні не бачу", - сказав Каплуненко.

За його словами, "люди зараз озлоблені на ситуацію в країні, але "крайніми" чомусь виходять організації, що надають компослуги, вони незахищені".

"Борг до останнього місяця (до 1 липня, коли люди отримали нові платіжки) був 400 мільйонів. Зараз він дуже зріс. А ЖЕКи мають же чимось розраховуватися", - сказав начальник ГІОЦ.

Він нагадав, що у минулому місці сплата за послуги житлово-комунального господарства зафіксована на рівні 55%.

"Попереду ж не літо. Ми йдемо до зими. А з такими проплатами, як було в останній місяць, ми просто замерзнемо", - сказав Каплуненко.

За його словами, нині навіть страшно уявити, що буде, якщо люди через відключення води відмовляться сплачувати за компослуги.

"Якщо люди перестануть платити - то краще б цього не було", - сказав Каплуненко.

Водночас він висловив нерозуміння того, як політики можуть закликати людей не платити.

"Як це міністр ЖКГ, профільний, закликає не платити? У нас різниця між квартплатою по Києву до 1 червня і витратами на виробництво послуг становила 230%. Тобто збирають квартплату, але платять на 230% більше", - сказав Каплуненко.

Він також не виключив, що несплата заборгованості за компослуги може призвести не лише до відключення води, а й до зупинки ліфта, припинення вивезення сміття чи відсутності тепла взимку.

Як відомо, станом на 13 серпня "Київенерго" за борги відключило гаряче водопостачання у 53 столичних будинках.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ