Мерія обіцяє запустити міську електричку 18 серпня



Фото з сайту КМДА
Перший запуск міської електрички сполученням станція "Троєщина" - станція "Київ -  Петрівка" заплановано на наступний вівторок.

Присвячено подію вісімнадцятій річниці незалежності України, пише муніципальна газета "Хрещатик".

В урочистій церемонії відкриття маршруту міської електрички візьмуть участь мер Києва Леонід Черновецький, перший заступник голови КМДА Денис Басс, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин та генеральний директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький.

За словами Черновецького, головна перевага міської електрички -  це значна економія часу пасажирів на подолання маршруту і зменшення навантаження на рухомий склад громадського транспорту в напрямку станції метро "Петрівка" через Московський міст.

Завдяки реалізації цього проекту, розв'яжуться нагальні проблеми транспортного сполучення житлових масивів Троєщина, Райдужний та Воскресенка з правим берегом Дніпра, відзначив Басс.

Схема газети "Хрещатик 
Міська електричка курсуватиме Петрівським залізничним мостовим переїздом. Залізничне кільце завдовжки 42 кілометри охоплює майже увесь центр міста за винятком Шевченківського району.

Нині Південно-Західна залізниця підготувала під міські перевезення три електропотяги. Один з них повністю переобладнано у формат поїздів метрополітену. Саме його і пустять на маршрут. За один раз такий електропотяг зможе перевозити до 1,5 тисячі пасажирів.

Наразі, відзначає газета, виконано всі роботи з реконструкції платформ, будівництва й оснащення касових і технологічних приміщень на станціях "Київ - Петрівка" та "Троєщина".

Пропуск пасажирів здійснюватиметься автоматизовано, через турнікети. Пасажирів до електрички підвозитимуть автобусні маршрути № 59, 60 та 61.

Вартість проїзду в міській електричці буде встановлено відповідно до міських тарифів у муніципальному громадському транспорті.

Пасажири пільгових категорій користуватимуться транспортом безплатно.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ