БЮТ: Черновецький готується збільшити вартість проїзду


Оприлюднене на офіційному сайті КМДА розпорядження є прямим свідченням того, що столична влада готується підняти вартість проїзду у комунальному транспорті Києва.

Про це в заявив голова постійної комісії Київради з питань транспорту та зв'язку, депутат Блоку Тимошенко Дмитро Олійник.

"Однозначно йдеться про те, що мерія готується до збільшення вартості проїзду. І оприлюднення на офіційному сайті КМДА документу "для зауважень та пропозицій" - наступна ланка цього ж ланцюжка", - сказав депутат.

Він нагадав, що 31 січня 2009 року Київрада змінила тариф на проїзд у транспорті, вартість якого складала 2 гривні, зменшивши її до 1,70 гривні у метро та 1,50 гривні у наземному транспорті, що було прописано у додатку до існуючого рішення від 28 січня 2009 року.

Основним аргументом КМДА за відміну додатку є формулювання "вартість реалізованих проїзних квитків залишається незмінною на час їх дії". У мерії вважають, що цей пункт фактично перестав бути дійсним.

"КМДА  звернулась до транспортної комісії з пропозицією відмінити додаток до рішення щодо встановлення тарифів на проїзд. Мовляв, після зміни тарифу до 1,70 грн. додаток вже не працює де-факто. Однак я не вірю, що КМДА "просто турбується" про легалізацію своїх існуючих рішень", - сказав голова постійної комісії Київради з питань транспорту та зв'язку.

За його словами, сьогодні у КМДА  готується проект рішення щодо скасування цього додатку, яке  може бути винесено на розгляд столичних  депутатів вже на найближчому  пленарному засіданні, що попередньо  заплановане на 10 вересня.

"Оприлюднений 10 серпня на офіційному сайті КМДА проект регуляторного акту дозволить команді Черновецького відразу ж після цієї сесії перейти до запланованого - підвищення вартості проїзду", - сказав Олійник.

Той факт, що документ оприлюднений на сайті  рівно за місяць до проведення сесії - не випадковість, повідомляє прес-служба БЮТ.

БЮТ наголошує, що виступає категорично проти підвищення цін на проїзд у комунальному транспорті Києва.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ