Президента просять розібратися в історії з монахами і жителями Китаєво


Кияни, що проживають на території Свято-Троїцького Китаївського монастиря, просять президента допомогти вирішити майновий конфлікт між ними і ченцями монастиря.

Таке звернення мешканці квартир у будинку, що розташований на території монастиря, зробили в четвер на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Люди переконані, що в цьому майновому конфлікті вони не винні, у них є ордери на квартири і реєстрація. Водночас, мешканці будинку побоюються, що ченці монастиря виженуть їх зі своїх будинків, оскільки один із них - Олександр Калашник - вже втратив своє житло.

За словами жителів урочища, проблема в тому, що в 2002 році монастирю рішенням Кабміну було передано весь монастирський цілісний комплекс, зокрема житлові будинки.

Згодом Голосіївська районна рада повернула будинки в комунальну власність. Проте приватизувати свої квартири ці люди не змогли.

Мешканці будинку просять міліцію захистити їх від можливого протистояння з ченцями. Зокрема, люди хочуть, щоб на території монастиря постійно перебував дільничний для того, щоб вони безперешкодно могли потрапити до своїх квартир.

Як відомо, 8 серпня, в Свято-Троїцькому Китаївському монастирі заявили про захоплення невідомими приміщень, що належать обителі.

За словами намісника Свято-Троїцького Китаївського чоловічого монастиря архімандрита Прохора, на території, що належить монастирю, зібралася група невідомих, що провели мітинг, і здійснили самозахоплення приміщення за адресою вул. Китаївська, 32/5, де проживають двоє ченців.

Жителі Китаївської пустині, у свою чергу, звинувачують ченців Свято-Троїцького чоловічого монастиря в захопленні будинку 20-річного хлопця за адресою вул. Китаївська, 32/5. За їхніми словами, у хлопця відразу після похоронів його матері в грудні 2008 року відібрали житло.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ