Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a83cde8b366c/
Українська правда
Київ

Елітчики вимагають збільшити суму відшкодування в 3-4 рази

13.08.2009  11:25

Постраждалі вкладники будівельної афери "Еліта-центр" вирішили збільшити у 3-4 рази суми вимог з відшкодування збитків до КМДА і начальника відділу продажів "Еліти-Центра" Андрія Терентьєва.

Про це повідомив голова правління "Центру правозахисту" Юрій Федоренко, пише "Київ.proUA.com" з посиланням на "Українські новини".

За його словами, інвестори зверталися до Подільського суду, який розглядає справу Терентьєва, з проханням провести судово-будівельну експертизу та оцінити ринкову вартість квартир, будівництво яких оплатили інвестори.

Вкладники пояснили це тим, що внаслідок інфляції та зростання цін на столичному ринку нерухомості вартість придбаних ними квартир зросла, а отже зріс розмір матеріальних збитків.

За словами Федоренка, інвестори вирішили вдатися до внесення змін у свої вимоги, в частині збільшення сум збитку.

"Постраждалий має право до закінчення судового засідання змінити свої позовні вимоги, а зараз практично закінчується розгляд томів кримінальної справи (проти Терентьєва), тому люди повинні подати зміни", - сказав Федоренко.

Він припустив, що сума збитку може бути збільшена в 3-4 рази по кожному окремому позову.

Голова "Центру правозахисту" відзначив, що багато інвесторів вже змінили позовні вимоги, але важко назвати точну кількість.

Водночас, у КМДА заявили, що з постраждалими вкладниками підписано вже 25 "попередніх договорів про переуступку права власності", пише "Газета по-київськи".

Так, усі, хто підписав договори, від "Київміськбуду" отримають 5 однокімнатних квартир площею 41 кв. м., 15 двокімнатних по 62 - 75 кв. м. та 5 трикімнатних по 90 - 93 кв. м.

Однак, за словами інвесторів, договори вони начебто підписали, але їх не підписала київська влада і до кінця літа цього не робитиме.

Тим часом на проспекті Правди, 5, де будують житло для "елітчиків", роботи не ведуться вже два тижні.

За словами охоронця, будівництво взагалі заморозили.

"Ми зробили роботу на 650 тисяч гривень, а нам дали авансу лише 200 тисяч гривень. Коли відновляться роботи, сказати не можу, все залежить від замовника", - сказав представник фірми-підрядника.

Як відомо, "Київміськбуд" повідомляв, що розпочав будівництво на рівні котловану двох житлових будинків по просп. Правди, 5 і вул. Лайоша Гавро, 1а в Києві, 25% квартир у яких повинні бути передані для постраждалих інвесторів "Еліта-Центру".

Згодом "Київміськбуд" заявив, що має намір до кінця року розпочати будівництво ще двох житлових будинків з частиною квартир для ошуканих інвесторів "Еліти-Центр": на вул. Драгоманова, 40 та просп. Маяковського, 1/3.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.