Мер Києва переконаний, що "звільнити" його з посади можуть лише кияни


Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що ніхто не може відсторонити його з посади голови Київської міської держадміністрації, окрім киян.

Про це він прокоментував рішення уряду про рекомендацію президенту відсторонити його з посади голови КМДА під час інтернет-конференції на "Лізі".

"Ніхто не вправі відсторонити мене з посади, відповідно до Конституції України, лише кияни", - сказав Черновецький.

За його словами, він не має наміру якось реагувати на постанову Кабміну, оскільки вона "політична і нечесна".

"Це нечесна постанова, що обвинувачує мене у всіх смертних гріхах. Усе це вже було, усе це ми проходили. Це політична заява, там конкретики ніякої немає. Ніяких матеріалів, які б мене вразили або які змусили б мене задуматися над тим, що я роблю неправильно, у постанові не викладено. Комусь подобаюся, комусь ні - така справа. Я на неї не реагую", - сказав Черновецький. 

Як відомо, 11 червня Верховна Рада прийняла рішення пропонувати президенту Віктору Ющенку відсторонити від обов'язків голови КМДА Леоніда Черновецького на період дії слідчої парламентської комісії щодо незаконної діяльності київської влади.

Раніше депутати пропонували продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень закону Київською адміністрацією до 11 листопада.

Таку необхідність вони пояснювали тим, що у результаті перевірок були виявлені численні порушення в діяльності посадових осіб Київради і її виконавчого органу.

15 червня у секретаріаті президента заявили, що не мають наміру звільняти Черновецького.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ