Черновецький поділився фантазіями про розвиток транспорту в Києві



Фото "Сегодня"
Столична влада взялася за розробку сучасної мережі маршрутів громадського транспорту у центрі Києва.

Про це під час інтернет-конференції на "Лізі" заявив міський голова Леонід Черновецький.

"Сучасна мережа маршрутів розробляється. Ми вже побудували тролейбусну лінію по бульвару Шевченка і Червоноармійській, що дало можливість продовжити рух тролейбусних маршрутів № 8 і № 17 до площі Льва Толстого", - повідомив мер.

Однак, за його словами, під час проведеного дослідження з'ясувалося, що 2/3 пасажирів (більше 300 тисяч),  які користуються послугами транспорту в центральній частині міста, хочуть їздити на пасажирському транспорті звичайного режиму руху.

Черновецький наголосив, що наразі до вул. Саксаганського продовжено тролейбусні маршрути № 12 і № 40, до Хрещатика автобусний маршрут № 38, збільшена кількість тролейбусів на маршрутах № 8, 16, 18, 38.

"Далі плануємо відкрити тролейбусний маршрут № 5 від Виноградаря до вул. Терещенківської, побудувати тролейбусні лінії по вул. Володимирській і Старонаводницькій - це дасть можливість відкрити нові тролейбусні маршрути у центральній частині міста з Ленінградської площі і з Теремків", - сказав Черновецький.

Крім того, за його словами, столична влада планує організувати низку автобусних маршрутів в експресному режимі руху з житлових масивів Біличі і Теремки, і по вулиці Туполєва.

"Для цього нам потрібно 413 мільйонів гривень для придбання 100 автобусів, 70 тролейбусів і будівництва тролейбусних ліній", - підсумував мер Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ