Кличко платить за старими тарифами, а міністр ЖКГ має борг за компослуги


Відомі українські політики "по-своєму" платять за компослуги.

Дисциплінованими платниками виявилися столичні чиновники, пише "Сегодня".

Так, перші заступники мера Ірена Кільчицька, яка живе на вул. Панаса Мирного,  та Денис Басс, що мешкає на вул. Антоновича, розрахувалися повністю за новими тарифами.

Також заплатив за компослуги і перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, що має квартиру на вул. Коцюбинського. І це не зважаючи на те, що Кабмін скасував постанову мерії про їх підвищення.

У Турчинова ж кажуть, що жодної "політики" в цьому немає. Мовляв, автоматично оплатили суму, яка була проставлена на платіжці.

А екс-спікер Арсеній Яценюк заплатив за квартиру на вул. Різницькій наперед.

Несподіванкою стало, що міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, за даними ЖЕКу заборгував 2,5 тисячі гривень.

Згідно з декларацією про доходи, він володіє квартирою на 374 кв. м. на вул. Пушкінській. І ще з минулого року заборгував 994 гривні та 1,5 тисячі гривень за червень, взагалі не заплативши за "комуналку".

Однак сам Кучеренко запевняє, що не боргує ні копійки: "Я сплатив за старими тарифами і боргів у мене немає. У мене як у міністра ЖКХ просто не може бути боргів".

За даними газети, серед відомих політиків є і пільговики. Так, Віталій Кличко має 2 квартири на вул. Богдана Хмельницького.

За даними ЖЕКу, в одній із квартир прописано два інваліди війни, які мають 100% пільг за компослуги.

"У мене одна квартира на Хмельницького, оформлена на мене, живу я з дружиною і дітьми. Як Герой України, користуюся пільгами на "комуналку". А друга квартира, суміжна, оформлена на моїх батьків. Мій батько - чорнобилець, звідси і пільги. Жодних інвалідів війни у нас в сім'ї немає, боргів теж", - розповів Кличко.

Платить головний опозиціонер столиці за старими тарифами, нові, мовляв, незаконні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ