З конфліктом між ченцями і місцевими жителями розбирається міліція


У Києві в урочищі Китаєво на місці конфлікту між ченцями Свято-Троїцького чоловічого монастиря та місцевими жителями працюють правоохоронці.

Про це розповів адвокат мешканців урочища Китаєво Олександр Данилюк, повідомляє УНІАН.

За його словами, працюють слідчі, що опитують громадян з приводу подій 8 серпня. Також з метою запобігання сутичкам між сторонами конфлікту варту несуть бійці спецпідрозділу "Беркут" та патрульно-постової служби.

Данилюк наголошує, що правоохоронці, що виконують свої службові обов'язки на місці подій, діють фахово й неупереджено. Адвокат сподівається, що вже сьогодні буде порушено відповідну кримінальну справу за самовільне захоплення земельних ділянок, їх незаконне використання.

Як відомо, у суботу у Свято-Троїцькому Китаївському монастирі заявили про захоплення невідомими приміщень, що належать обителі.

За словами намісника Свято-Троїцького Китаївського чоловічого монастиря архімандрита Прохора, на території, що належить монастирю, зібралася група невідомих, яка провела мітинг, і "за підтримки правоохоронних органів вчинила самозахоплення приміщення за адресою вул. Китаївська, 32/5, де проживає братія обителі, - двоє ченців".

Однак  мешканці Китаївської пустині, у свою чергу, звинувачують ченців Свято-Троїцького чоловічого монастиря у захопленні будинку 20-річного юнака за адресою вул. Китаївська, 32/5.

За їх словами, юнака відразу після похорону його матері у грудні 2008 року "ченці викинули з будинку разом з речами".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ