Директори київських шкіл заступилися за керівника управління освіти


Директори середніх навчальних закладів столиці заявляють, що колишній начальник Головного управління освіти і науки Лілія Гриневич хороший керівник, який дуже багато зробив для розвитку освіти в Києві.

Так директори шкіл відреагували на заяву бютівця Олексія Давиденка про те, що Гриневич пішла зі своєї посади та працюватиме у передвиборчому штабі Арсенія Яценюка, залишивши галузь освіти "у більш, ніж жалюгідному стані".  

"Нас, директорів київських шкіл глибоко зачепила заява члена фракції БЮТ у Київраді Олексія Давиденка щодо звільнення з посади начальника Головного управління освіти та науки Лілії Гриневич. Прикро, що людина, яка є секретарем комісії з питань освіти і має всю повноту інформації про реальний стан освіти, опускається до неправдивих коментарів і пліток", йдеться в повідомленні.

За словами авторів заяви, Гриневич відповідальний і небайдужий керівник, який "щоденно  утверджував у діяльність освітньої галузі принципи прозорості і відкритості".

"ЇЇ зусилля були спрямовані на викорінення ганебних явищ, які ще зустрічаються в наших школах - хабарі, протекціонізм і приписки. Завдяки їй було створено столичний Центр моніторингу якості освіти", йдеться в повідомленні.

За словами директорів шкіл, їм шкода, що новий навчальний рік освітяни столиці розпочнуть без Гриневич.

"Але  вона прийняла це рішення самостійно і свідомо. Давайте поважати цей вибір і не робити навколо нього гучних політичних заяв чи спекуляцій", йдеться в повідомленні.

Як відомо, раніше Давиденко заявив, що Гриневич пішла зі своєї посади та працюватиме у передвиборчому штабі Арсенія Яценюка. Депутат оцінив такий вчинок начальника головного управління освіти та науки як "передвиборчу розстановку сил", додавши, що "покидаючи пост голови управління, галузь освіти Києва Гриневич залишає в більш, ніж жалюгідному стані".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ