У Києві з'явилася обладнана зона для пікніка


Першу офіційну зону для пікніків відкрили в п'ятницю на Виноградарі (на вулиці Гонгадзе) - тепер тут можна цивілізовано смажити шашлики.

Однак забронювати місце телефоном, як раніше обіцяли, не вийде, пише "Сегодня".

Взяти напрокат мангал можна буде безкоштовно. Принаймні, поки що: раніше влада припускала, що оренда мангалу обійдеться для компанії в 15 грн.

На території парку "Виноградар" поставили дерев'яні будиночки та столики зі стільчиками. Днями тут повинні встановити кіоски, в яких будуть продавати готові шашлики, сире м'ясо, пиріжки і дрова.

Алкогольне питання поки що відкрите. Якщо раніше влада була категорична, то тепер пом'якшилася.

"Бізнесмени зацікавлені в тому, щоб продавати там слабоалкогольні напої. Швидше за все, так і буде", - розповіла радник мерії та куратор програми "Пікнік" Катерина Кравченко.

Міському бюджету зона для пікніка обійшлася в 460 тисяч гривень. Доволі багато, якщо врахувати, що "меблі" для пікніка коштують недорого.

"Альтанка - близько 6 тисяч гривень, накриття зі столом - близько 3 тисяч, а дерев'яні столи-стільці - взагалі пару сотень гривень", - розповідає директор однієї з фірм з виготовлення альтанок.

Усього будиночків з накриттям в парку 10, а столиків "без даху" зі стільчиками - 11. Чиновники виправдовуються, що багато грошей пішло на очистку території, закупівлю мангалів та дитячий майданчик, який побудували в парку.

Місцеві жителі нововведенням задоволені. "Добре, коли відпочинок роблять цивілізованим, та й дитячий майданчик - це плюс. Головне, щоб на території парку не виросли "наливайки", і щоб не зламали майданчик", - каже мешканка Виноградаря Наталя Германова.

За словами заступника мера Дениса Басса, найближчим часом зони для пікніка відкриють у парку Дружби Народів, в Гідропарку та парку Партизанської слави. Правда, в останньому подібна зона була ще років 20 тому.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ