Столична освіта залишилась напризволяще "через" Яценюка


Начальник головного управління освіти та науки Лілія Гріневіч пішла зі своєї посади та працюватиме у передвиборчому штабі Арсенія Яценюка.

Про це заявляє член фракції БЮТ у Київраді Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба фракції.

Депутат оцінює вчинов Гріневіч як "передвиборчу розстановку сил".  

Водночас Давиденко відзначив, що "покидаючи пост голови управління, галузь освіти Києва Гріневіч залишає в більш, ніж жалюгідному стані".

"Школи не готові до початку навчального року: немає грошей на медичні огляди вчителів, на ремонти туалетів, їдалень і класів, на забезпечення шкільної охорони. Щоб виплатити зарплату вчителям районні управління з травня беруть кредити", - наголосив депутат.

Давидено зауважує, що "під час роботи головою управління Гріневіч обзавелася великою кількістю зв'язків, що й могло зіграти вирішальну роль при її переході до штабу Яценюка".

Обов'язки начальника ГУ освіти виконуватиме заступник мера Віталій Журавський. Наразі документи про його призначення на цю посаду знаходяться на узгодженні в Міністерстві освіти.

"Його призначення на посаду голови управління освіти Києва - це послідовні дії команди мера, направлені на концентрацію всіх важелів впливу в одних руках. У президентській гонці це також зіграє свою роль", - зазначив Давиденко.

За його словами, це може бути третя посада Журавського.

"Чи здатна людина, яка є депутатом Київради, заступником мера, куратором декількох управлінь КМДА впоратися з проблемами в галузі освіти столиці - прогнозувати не складно. Адже, як бачимо, людина, яка займала лише одну цю посаду - галузь фактично розвалила", - додав бютівець.

Читайте також "Віктор Янукович - гарант Леоніда Черновецького?"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ