Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a7a877a78bf4/
Українська правда
Київ

Університет Шевченка хоче лишити півтисячі сімей без житла

06.08.2009  10:34


Фото Сегодня
Київські родини, що вклали кошти в будівництво житла у Голосієво, 503, можуть лишитися без даху над головою та грошей.

Господарський суд виніс вирок, який фактично анулює їх домовленість із забудовником, пише "Сегодня".

"Це абсурд. Житло практично готове, але ми на даний момент не можемо претендувати на куплені нами квартири. Я, наприклад, за "двокімнатну" заплатив 120 тисяч доларів, причому кредитних грошей", - скаржиться інвестор Володимир Нікітін.

Суперечка виникла через те, що землі на вул. Ломоносова, Конева та Глушкова, де проходить будівництво, належать КНУ ім. Тараса Шевченка. А на 28 гектарах будують комплекс із 11 будинків зі школами, дитсадками та спортивно-розважальними комплексами.

Раніше ВУЗ претендував на 10% квартир, що будують, але зараз хоче в два рази більше. Також керівництво вимагає повернути 13 незабудованих гектарів.

"Це наша земля, тому ми цілком можемо вимагати більше квартир. Чому ми повинні бути "білими воронами" і брати тільки 10%, якщо звичайна практика в місті - 20-25%", - заявив проректор університету з перспективного розвитку Євген Томін.

За його словами, умови, за якими домовлялися раніше (при старому керівництві ВУЗа), були не дуже вигідні. А землю суд повернув ВУЗу.

В університеті кажуть, що на цих 13 гектарах хочуть побудувати гуртожитки.

"Ми вже згодні на 20% квартир, замість магазинів на перших поверхах будуватимемо квартири для працівників університету. Але віддавати землю ми не можемо - на ній уже ведеться будівництво", - сказала директор будівничого фонду Інна Школьна.

Томін наголосив, що про нового забудовника мова поки що не йде, а приватні інвестори нехай вирішують питання з фондом та забудовником. ВУЗ з ними домовленості ще не укладав.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.