Безпритульним під церкву підкинули немовля


Юнак підкинув немовля безпритульним біля церкви, що навпроти Південного залізничного вокзалу столиці.

Хлопець попросив бабцю погледіти за немовлям у колясці кілька хвилин, поки він збігає до магазину.

За півгодини дитя няньчили всі безпритульні, які знаходилися біля церкви, повідомляє прес-служба Солом'янського райуправління міліції.

Згодом вони зібрали ті залишки грошей, що мали, і купили малечі їжі та памперс. Через кілька годин, коли зрозуміли, що чекати невідомого юнака не варто, священик викликав міліцію.

За  час, поки оформляли необхідні документи, працівники кримінальної міліції у справах дітей Солом'янського райуправління впевнилися, що підкинуте немовля - хлопчик 10-11 місяців від народження, охайно вдягнений, доглянутий, на вигляд не хворий.

Він з радістю сидить на руках у дорослих, бавиться, намагається говорити. Очевидно, що це не дитина безпритульних чи циган, зауважили в міліції. У правоохоронців виникла підозра, що дитину викрадено і, ймовірно, за межами Києва.

Хлопчика помістили у дитячу лікарню, а тим часом почали пошук його матері. За  дві доби офіцери встановили її. Мамою виявилася місцева мешканка - "любителька горілчаних виробів".

Жінка зовсім не переймалася зникненням дитини, розповідала, що малюк у бабусі на Печерську, хоча, як вдалося встановити, у тому районі Києва вони не мають родичів.

Наразі правоохоронці встановлюють причини, яким чином немовля опинилося на вулиці серед безпритульних, а  також вирішують питання про притягнення матері до відповідальності за недогляд за дитиною. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ