Киянам воду за борги не відключать


"Київенерго" не буде відключати "Київводоканалу" електрику для насосів через борг у 50 мільйонів гривень, як обіцяло раніше.

"Це було просто чергове залякування. Відключивши подачу води, енергетики порушули б низку законів", - заявив голова профільної комісії Київради і керівник "Київнергохолдингу" Юрий Бондар.

За його словами, 50 мільйонів гривень додадуться до боргів за електроенергію в 400 мільйонів гривень за минулі роки, тобто - зависнуть у повітрі, пише "Сегодня".

У той же час, у "Київводоканалі" запевняють, що ЖЕКи винні їм 410 мільйонів гривень. Після реорганізації у 2006-2008 роках з'явилися нові КП, які стали обслуговувати будинки.

За словами директора розрахункового департаменту "Київводоканалу" Валерія Любліна, через зміну назв старі борги "загубилися", тому і вийшла така сума.

Натомість у КМДА запевняють, що це не так.

"Водоканал" називає якісь міфічні цифри. Сумарний борг киян за всі компослуги становить не менше 300 мільйонів гривень, а тут говорять про 410 мільйонів", - зазначив директор КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" КМДА Станіслав Каплуненко.

Як відомо, раніше "Київенерго" погрожувало відключити "Київводоканалу" насосні агрегати через заборгованість.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ