Прокуратура взялася за землю під забудову біля "Батьківщини-матері"



Фото з сайту skillers.ru
Прокуратура Києва вимагає скасувати незаконні рішення Київради про виділення землі під забудову біля пам'ятника "Батьківщина-мати".

У зв'язку з цим прокуратура пред'явила до Господарського суду чотири позовні заяви про визнання недійсними та скасування відповідних рішень Київради.

Йдеться про колишню автостоянку для зупинки екскурсійних автобусів, які прибували до Національного музею історії Великої Вітчизняної війни, Співочого поля, Києво-Печерської лаври.

Перевірка, проведена столичною прокуратурою, встановила, що рішеннями Київради від 25 грудня 2008 майже 0,40 га землі у Козятинському провулку було передано у власність чотирьом "щасливчикам" - для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд.

Новоспечені хазяї, тільки-но отримавши державні акти на право власності на землю, відразу перепродали свої наділи одному власнику, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Відведені земельні ділянки належать до архітектурної охоронної зони. Вони розташовані на території буферної зони ансамблю Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Він, як відомо, включений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До того ж зазначені ділянки розташовані в зоні охоронюваного ландшафту - в безпосередній близькості до земляних укріплень колишньої Київської фортеці.

Чинне земельне та містобудівне законодавство України забороняє діяльність, яка шкідливо впливає або може вплинути на додержання режиму використання охоронних зон навколо історико-культурних заповідників.

Окрім того, при здійсненні містобудівної діяльності має бути забезпечена охорона культурної спадщини.

Майбутнє будівництво у Козятинському провулку може шкідливо вплинути на додержання режиму використання історичних земель, а рішення Київради про передачу зазначених ділянок були прийняті з порушенням земельного та містобудівного законодавства.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ