Мінекономіки не дозволяє метрополітену викинути 770 мільйонів


Міністерство економіки визнало недійсними проведені "Київським метрополітеном" торги із закупівлі 100 вагонів у лізинг.

Рішення було прийнято за результатами позапланової перевірки дотримання вимог законодавства при проведенні держзакупівель "Київським метрополітеном", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з наказом міністерства, за результатами перевірки встановлено, що тендерні пропозиції трьох допущених до оцінки учасників - ТОВ "Газенерголізинг", "Євротранслізинг" і "Укррослізинг" - не відповідали умовам тендерної документації.

У документі, зокрема, відзначається, що учасниками не був наданий оригінал попереднього договору на закупівлю вагонів метрополітену відповідно до вимог замовника, підписаного між учасником і продавцем - заводом-виробником або його офіційним дилером.

У зв'язку з цим замовник торгів був зобов'язаний скасувати торги в зв'язку з відхиленням усіх тендерних пропозицій, однак він не відхилив тендерні пропозиції, допустив їх до подальшої оцінки, і визнав переможцем "Укррослізинг".

Наказ Мінекономіки повинен бути доведений до відома "Київського метрополітену" і Держказначейства протягом п'яти робочих днів із дня прийняття.

Як відомо, "Київський метрополітен" прийняв рішення про закупівлю в лізинг 100 вагонів у компанії "Укррослізинг". За підрахунками експертів, метрополітен втратить на цій покупці до 770 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ