Метрополітен збирається переплатити за вагони 770 мільйонів



Фото з сайту 1aprint.ru
Київський метрополітен" домовився про закупівлю 100 вагонів на умовах фінансового лізингу, незважаючи на протест Головного контрольно-ревізійного управління.

Вартість угоди з "Укррослізингом" склала 1,39 мільярда гривень, пише "Київ.proUA.com" з посиланням на "Українські новини".

Як відомо, у травні Київрада дозволила метрополітену купити 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з правом викупу в 2009-2014 роках з їх постачанням у 2009 році і оплатою з міського бюджету в поточному році 15% від загальної вартості покупки.

КРУ в результаті перевірки вказаної закупівлі встановило, що сума лізингової плати "Укррослізингу" складе 590,8 мільйонів гривень.

При цьому, середня ціна 1-го вагону, запропонована "Укррослізингом" на тендері без урахування суми лізингової плати за весь період дії договору, на 1,8 мільйонів гривень перевищує середньозважену ціну вагону при його закупівлі безпосередньо у виробника за передоплатою.

При такій закупівлі загальна сума втрат "Київського метрополітену" складе 770,8 мільйонів гривень з урахуванням лізингової плати.

На думку управління, вказана закупівля є неефективною витратою коштів міського бюджету, оскільки втрати перевищують 55% від загальної суми закупівлі.

КРУ стурбоване порівняно недавнім існуванням ТОВ "Укррослізинг" на ринку послуг (з листопада 2008 року).

У зв`язку з цим управління звернулося в Кабмін, Генпрокуратуру і в Мінфін з проханням зупинити проведення цього тендеру.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ