Будівельники руйнують столичний пам’ятник природи


Через будівельні роботи на вул. Вишгородській руйнується пам'ятник природи "Кристерова гірка", який занесений до заповідного фонду столиці,

Екологи вимагають призупинити будівництво, про це заявив начальник Державного управління охорони навколишньої природи Києва Олександр Прогнимак.

Головний еколог столиці повідомив, що проведена Держуправлінням екології експертиза, виявила багаточисленні порушення природоохоронного господарства. Адже спецтехніка, через яку здійснюється підкладка інженерних мереж і доріг, приносить шкоду зеленим насадженням.

"Із них 16 практично знищені через отримання механічних пошкоджень кореневої системи, самовільно знищений зелений газон, у 20% дерев пошкоджена коренева система. Окрім того, будівельники скидають щебінь, сміття, пісок, каміння", - наголосив Прогнимак.

За його словами, земельна ділянка на вул. Вишгородській, 45 була надана ООО "К.А.Н. Девелопмент" під будівництво житлового комплексу.

"Однією з обов'язкових умов передачі земельної ділянки під будівництво був благоустрій пам'ятника "Кристерова гірка", який знаходиться в зоні будівництва", - сказав Прогнимак.

Але компанія-замовник проігнорувала вимогу, знищуючи зелені насадження. Окрім того, у будівельників відсутній ордер на будівництво.

"Тому Держуправління екології наголошує на негайній зупинці будівельних робіт...Збиток, нанесений заповіднику, оцінюють у більш ніж 38 тисяч гривень", - підкреслив еколог.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ