До осені місяць, а Київ досі перевіряє, на яких пляжах можна відпочивати


12 київських пляжів цілком безпечні для відпочинку, запевняє гендиректор КП "Плесо" Ігор Смикун.  

За його словами, в Києві визначено 29 зон відпочинку з місцями для купання, повідомляє УНІАН.  

Традиційно це ті 12 пляжів, які існували за радянських часів, а решта нові. Найпопулярніші: на Венеціанському острові, Молодіжний та інші.

"Вони сьогодні придатні для купання, для прийому водних процедур і перебувають у нормальному стані, який дозволяє безпечно перебувати там відпочиваючим", - наголосив Смикун.

Він зауважив, що вони не відповідають усім вимогам, які висуваються до пляжів, але "Плесо" не може поліпшити їхні умови, через швидкість течії, стан дна водойми, розміщення поряд промислових підприємств.

За словами комерційного директора "Плесо" Володимира Остапенка, міжвідомча комісія, яка перевіряє готовність зон відпочинку біля води до прийому відпочиваючих, надала позитивні висновки.

"Перед початком сезону 2009 року була така комісія...І наступна група - дуже велика, близько 40 осіб, провела об`їзд на закритих водоймах (озерах) зон купання. І вона визначила задовільний стан пляжів для початку пляжного сезону", - запевнив Остапенко.

Разом із тим, керівництво підприємства не змогло пояснити, чому цього року КМДА не видало відповідне розпорядження про безпечні зони відпочинку біля води в столиці.

Остапенко порушив питання щодо звинувачень на адресу "Плесо" у виділенні землі поблизу водойм різним структурам.

"Окрім очисних споруд, на які ми маємо державний акт на землю, вся інша земля передана "Плесо" в повне господарське відання... Згідно з законом, тільки рішення сесії Київради, оскільки це земля територіальної громади, є підставою для оренди чи взяття на баланс, або продажу", - наголосив комерційний директор.

За його словами, у підприємства є такі договори відповідно до рішення Київради, але їх небагато.

"Ніякої роздачі пляжів не було, нема й не може бути згідно законодавства України", - сказав Остапенко.

Як відомо, раніше заступник гендиректора "Плесо" Олександр Таран заявляв, що Києві немає жодного пляжу, на якому було б безпечно відпочивати.

А 19 червня КМДА оголосило Смикуну догану за погану роботу, а також дало один місяць на виправлення критичної ситуації з підготовкою міських пляжів та зон відпочинку до літнього сезону 2009 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ