БЮТ звинувачує КМДА у перевитратах за енергоспоживання


Фракція БЮТ у Київраді звинувачує київських чиновників у свідомому провокуванні величезних бюджетних перевитрат за енергоспоживання.

"Більшість столичних шкіл, дитячих учбових закладів та лікувальних установ сплачують за комунальні послуги згідно з показниками лічильників", - повідомляє прес-служба БЮТ у Київраді.

Ці роботи виконують лише представники спеціалізованих організацій, використовуючи відповідне обладнання.

Проте міська влада, зауважує БЮТ, посилаючись на брак коштів, відмовляється за це платити. Не маючи показників лічильника, школа чи поліклініка вимушена сплатити суму "по навантаженню", яка у декілька разів перевищує суму "по лічильнику".

За словами депутата від БЮТ Дениса Москаля, у літній період одна київська поліклініка "за  лічильником" використовує 10 Гкал на місяць. За новим тарифом за це доведеться сплатити 4 тисячі 813 гривень.

"Цифра витрати теплоенергії для поліклініки "по навантаженню" - 56,9 Гкал - це складає 27 тисяч 385 гривень. Різниця більш ніж істотна, тим більше для об'єкту, який фінансується за рахунок платників податків", - зауважує Москаль.   За його словами, вартість обслуговування теплового лічильника в місяць складає близько 350 грн. Проте міська влада наполягає на тому, що таких грошей в бюджеті немає.

"Може, настав час КМДА згадати про "Міську програму енергозбереження", а не приховувати власну безвідповідальність?! Арифметика цієї історії проста - 350 грн. можуть заощадити бюджету міста 23000 грн. І це на прикладі однієї поліклініки", - наголосив Москаль.

Бютівець нагадав, що у 2009 році на обслуговування "Міської програми енергозбереження" депутати Київської міськради заклали у бюджеті 2 мільйони 800 тисяч гривень.

"Ця програма передбачає не лише економію енергії, але й економію бюджетних коштів. Мені здається, краще змусити працювати цю програму, а не підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги", -  підсумував депутат Москаль.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ