Пасаж та "панельний" будинок біля Опери оновлять восени


Роботи з реконструкції столичного Пасажу та будинку по вул. Б. Хмельницького, 51 планується розпочати восени.

Про це заявив радник Київського міського голови Ігор Добруцький, повідомляє УНІАН.

"У нас є дві програми цікаві: це проблемні земельні ділянки і сквери та по старовинних будинках - "Оновлений вигляд". Програма "Оновлений вигляд" - це Хрещатик,15 і будинок навпроти театру Опери і балету (вул. Б. Хмельницького, 51)", - розповів Добруцький

Він зауважив, що відповідний проект і розпорядження щодо реконструкції Пасажу вже готові.

"І восени почнеться заміна покриття в Пасажі. Це буде бруківка замість асфальту, хоча по проекту і містобудівною радою було затверджено гранітні плити дуже красиві і фонтани красиві...", - додав радник мера.

За його словами, планується заміна даху будівлі і реставрація фасаду на Хрещатику, 15, що передбачає відновлення ліпнини та скульптур, фарбування фасадів. Також будуть визначені паркувальні місця, а центральну частину Пасажу зроблять повністю пішохідною.

Добруцький нагадав, що перед Пасажем буде Площа Зірок із фонтаном, яка є зараз.

Також він повідомив, що наразі розглядається два варіанти реставрації будинку по вул. Б.Хмельницького, 51: перший - це залучення інвесторів, другий - здійснення робіт за рахунок міського бюджету.

"Фасад нам потрібно оновити, бо це саме таке вразливе місце. Ми з усіх боків маємо вишукану архітектуру, Оперний... і навпроти - будинок панельний. Це просто страх", - зазначив радник.

За словами Добруцького, зараз складають новий кошторис, оскільки існуючий рахувався 3-4 роки тому.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ