Взимку Київ посипатимуть не сіллю, а спецреагентами



Взимку в Києві 25% територій, прилеглих до скверів і тротуарів, посипатимуть під час ожеледиці не сіллю, а спеціальними реагентами, які не шкідливі для зелених насаджень.

Про це заявив радник міського голови Ігор Добруцький, повідомляє УНІАН.

За його словами, дерева можна врятувати, тому найближчим часом працівники КП "Київзеленбуд" розпочнуть спеціальні роботи.

"Київавтодор" перестарався з кількістю солі взимку. Зараз єдине спасіння - навколо дерев поміняти верхній шар ґрунту і більше полити, щоб зменшити концентрацію", - пояснив Добруцький.

Він запевнив, що дерева можна буде реанімувати і в наступному році цієї проблеми вже не буде.

"Програма "Технічна сіль" підписана міським головою, і з 25 мільйонів квадратних метрів доріг і тротуарів, які посипали технічною сіллю, тепер 7 мільйонів квадратних метрів буде посипатися спеціальними іншими реагентами", - повідомив Добруцький.

Він зазначив, що територію біля тротуарів та скверів посипатимуть реагентами, які основані на мінеральних добривах і не руйнують структуру кореневої системи.

За словами радника міського голови, реагент дорожчий від солі в 3-4 рази, але "якщо уявити, скільки ми втрачаємо рослин, то варто перейти".

Добруцький додав, що в місті готується нова програма для забезпечення поливу рослин, бо саме через недостатню вологість ґрунту на деревах жовкне листя.

"Програма "Полив київських рослин" підтримана міським головою. Зараз ми будемо розробляти проект, як має виглядати полив київських рослин, бо тих машин, які в нас є для поливу, зовсім недостатньо, і потрібна спеціалізована зрошувальна система", - розказав радник мера.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ