День Незалежності обійдеться Києву в 2 мільйони


Приблизно у 2 мільйони гривень обійдеться Києву підготовка до святкування Дня Незалежності України.

Про це після засідання з питань підготовки міста до відзначення Дня Незалежності заявив заступник голови КМДА Сергій Рудик, повідомляє УНІАН.

За його словами, на святкування необхідно виділити 1 мільйон гривень і приблизно стільки ж витратять райони. На ці кошти міська влада здійснить художнє оформлення міста до свята, а також забезпечить проведення різних заходів.

Рудик повідомив, що військова техніка розміщуватиметься на Європейській площі та на вул. Хрещатик до вул. Інституцької.

Через це мають провести додаткове обстеження на міцність підземного переходу під Європейькою площею, оскільки раніше перевірка не планувалася.

Як повідомив начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій КМДА Анатолій Бодик, вже проведено перевірку 90% підземних конструкцій, які знаходяться на маршруті пересування колони військової техніки.

За його словами, перевірка переходу під Європейською площею буде здійснена найближчим часом.

Під час засідання порушили питання про необхідність привести в належний стан територію біля пам'ятника журналісту Георгію Гонгадзе.

За словами представника Печерської райадміністрації, підходи до пам'ятника в дуже поганому стані, і наразі незрозуміло, хто має забезпечити фінансування ремонту території.

Начальник Головного управління з питань внутрішньої політики КМДА Віктор Гончарук повідомив, що біля пам'ятника Гонгадзе цього року до Дня Незалежності планується встановити щоглу для державного прапора.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ