У Черновецького обіцяють побудувати велостоянки, але "є затримка в грошах"



Фото УП
Київські велосипедисти будуть паркуватися біля торгових центрів.

Про це повідомила начальник відділу розвитку дорожньої інфраструктури Головного управління транспорту Ольга Пиркова, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За її словами, у КМДА ще з весни підготували документ "Про влаштування стоянок для велосипедів у Києві", який для оптимізації об'єднали з проектом міської Програми облаштування і розвитку велосипедних доріжок в місті Києві в 2009-2011 роках.

"Уже затверджено всі схеми доріжок, ми теж маємо домовленість з 20-ма торговельними центрами, де облаштують велостоянки", - наголосила Пиркова.

За її словами, є затримка в грошах, адже "виконання цих планів передбачили за рахунок часткового використання бюджетних коштів, а частково - інвестиційних".

Пиркова заявила, що метрополітен дав згоду на розміщення велостоянок на його території, якщо торгові центри знаходитимуться біля станцій. Стоянки не охоронятимуться та будуть безкоштовними.

За словами фахівця, на проведення всіх робіт передбачено 80 тисяч гривень. Проте, велика частина фінансів спрямована на завершення дорожних робіт на Московській площі,  розв'язання проблем із електротранспортом та інших розпочатих нагальних робіт.

Муніципальна газета наголошує, що у Києві вже два роки поспіль триває робота з облаштування велосипедних смуг і доріжок. Раніше було визначено 17 найпопулярніших веломаршрутів довжиною 171 км, в яких задіяно 62 столичні вулиці.

Передбачається, що найдовшим маршрутом буде "Мале кільце" -  36 км, де велосипедна смуга має бути облаштовано на тротуарі.

Як відомо, у липні 2008 року Асоціація велосипедистів Києва після кількох гучних аварій, в яких загинули велосипедисти, звернулася до Київської адміністрації з вимогою облаштувати  велодоріжки на столичних вулицях.

Тоді ж перший заступник мера Денис Басс заявив, що упродовж року КМДА облашутє велодоріжки на 50 вулицях.   

Однак навіть через рік столична влада нічого не зробила у цьому напрямку.

15 липня 2009 Асоціація велосипедистів Києва попросила міліцію порушити кримінальну справу щодо злочинної бездіяльності київської мерії у питанні створення велосипедних доріжок у столиці.

Також АВК звернулася до керівництва торгових центрів столиці з проханням встановити велопарковки на території їх магазинів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ