Аделаджа каже, що став жертвою чиєїсь замовної кампанії



Фото Ліги
Пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа заявляє, що не має стосунку до фінансової піраміди "Кінгз Кепітал" і що просто став жертвою чиєїсь замовної кампанії.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Мені здається, що адвокат засновників "Кінгз Кепітал" разом з МВС виконують чиєсь замовлення: вигадують історії і тиснуть на визначених людей, щоб вони наговорювали на мене, намагаючись заполітизувати процес, але я в політику втягуватися не збираюся", - сказав Аделаджа.

За його словами, він надав міліції всі записи виступів, де він "закликав людей бути обачними, і говорив, що не можна закладати своє житло".

Аделаджа також наголосив, що не варто говорити про "Кінгз кепітал" як про аферу, оскільки "міліція ще не змогла довести, що ця компанія була пірамідою".

Щодо закликів про вкладання грошей чи заставу майна, які лунають в "Посольстві Божому", Сандей сказав: "У жодній церкві, у тому числі й у православної, не заборонено парафіянам спілкуватися між собою. Якщо в них є єдність інтересів і вони можуть довіряти один одному в комерційних питаннях, то це їхнє право й особиста справа".

За словами пастора, повідомлення про фонд його бабусі є перекрученими, мовляв, бабця давно померла, фонд існує, але внески в нього добровільні.

"Я ненавиджу убогість і написав книгу "Оголошуючи війну бідності". Невже ви думаєте, що чим бідніше людина, тим їй краще? То чому їм не вести спільну діяльність, не вчити один одного азам підприємництва?!", - сказав Аделаджа.

Він наголосив, що "завдяки моїм навчанням, в Україні відкрилося 1200 компаній".

"Але через те, що одна з компаній лопнула, я став жертвою, проти мене заведене кримінальна справа за шахрайство, і я знаходжуся під підпискою про невиїзд", - сказав Аделаджа.

Однак, за словами пастора, усе це легко пояснити звичайною заздрістю.

"Проти мене ведеться замовлена кампанія, але зрозуміло, що це звичайна заздрість, тому що жодна людина в цій країні не збирає стільки людей, скільки збираю я", - сказав Аделаджа.

Як відомо, раніше адвокат обманутих вкладників "Кінгз Кепітал" заявив, що його клієнти розповіли, як завдяки церкві "Посольство Боже" позбулися останніх грошей і нерухомості.

Згодом ініціативна група постраждалих вкладників заявила, що жодні слідчі дію у справі фінансової афери не ведуться, а її організаторів можуть виправдати і відпустити на волю.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ