БЮТ: Черновецький знову обманює киян. Тепер з міською електричкою



По всьому Києву, особливо багато - у Деснянському районі столиці, розміщені біг-борди з обіцянками столичної влади скоротити до 7 хвилин час на дорогу мешканців Троєщини до Петрівки.

Однак, як повідомляє прес-служба БЮТ, насправді станція майбутньої міської електрички під назвою "Троєщина" (нині - "Городня") знаходиться не на Троєщині, а Русанівських Садах.

"І єдина можливість мера Леоніда Черновецького виконати свою обіцянку і довезти за 7 хвилин киян від Петрівки до Троєщини - це перейменувати станцію "Городня" на "Троєщину", що власне й планує зробити команда міського голови. Відповідні документи вже з'являються для погодження у районах", йдеться в повідомленні.

 Фото прес-служби БЮТ
За словами голови постійної комісії Київради з питань транспорту та зв'язку Дмитра Олійника, зухвалості мера немає меж, адже від новоназваної станції "Троєщина" до Троєщинського масиву залишається ще з пів години дороги.

"Тому відкриття цієї зупинки аж ніяк не стане вирішенням щоденних незручностей троєщанців від їзди у пробках. Це може хіба що стати об'їзним шляхом для жителів Деснянського району", - пояснив бютівець.

Олійник зазначив, що тривалість їзди між станціями "Петрівка" до "Городня" дійсно складає до 10 хвилин часу. Проте міська електричка мала стати для киян альтернативою годинним автозаторам через Московський міст та відсутності обіцяного метро на Троєщину.

Він також нагадав, що під час виборчої кампанії у 2008 році Черновецький обіцяв, що з дня на день добудує метро на Теремки та Троєщину (зокрема, йшлося про добудову станцій метро "Деміївська", "Голосіївська" та "Васильківська").

"Згодом ці обіцянки перенеслись на 2009 рік, натомість КМДА скоротила фінансування будівництва та проектування метрополітену. Тепер у мерії заявляють, що 2010 стане роком відкриття станцій", - сказав Олійник.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ